Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

το πασχα πλησιαζει

προϋπαντείστε το με το αβγό-χοντροκοπιά που ανθεί στα αγγλικά σουπερμάρκετ

εγγλέζικη φινέτσα
υπερόπτικ 2013


και ένα κοντινό του αβγού για όσους θέλουνε να καταλάβουν καλύτερα τη δομή και τη σχέση μπανάνας σοκολάτας

έξτρα φινέτσα
υπερόπτικ 2013

αυτά. καλές μάσες και να θυμίσουμε στους φίλους αναγνώστες ότι το πασχαλινό αβγό είναι πλασμένο κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση του αληθινού αβγού, που τσούγκρισε ο τζήζους λίγο πριν σερβίρει την ιερή μαγειρίτσα στους άπιστους μαθητές κατά τη διάρκεια του πασχαλινού σουαρέ τότε πριν από δυο χιλιάδες χρόνια. οι εκφάνσεις του αβγού παρακμάζουν όσο περνάει ο καιρός αλλά ο συμβολισμός παραμένει και εμπλουτίζεται ώστε οι πασχαλινοί καλοφαγάδες να μην ξεχνούν ότι το σύμπαν είναι ένα αυτοθεωρούμενο αντιτελεολογικό αβγό, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να περιπέσει στο στάδιο της αρχέγονης ομελέτας.

εξού και η έκφραση "καλομελέτα κι έρχεται", την οποία φέρεται να είπε ο Θωμάς ο Ακινάτης στο δούλο που τον ρώτησε πότε σκάει η δευτέρα παρουσία.
ο δούλος δε φαίνεται να ικανοποιήθηκε από την απάντηση του Θωμά, και λέγεται ότι τον αποκάλεσε "Θωμάς ο σκοτεινός" όπερ μεταφραζόμενο μας κάνει "Θωμάς ο μαύρος", παρατσούκλι που κόλλησε στο Θωμά ειδικά από τότε που έγραψε την τριλογία "το μαύρο δάσος της συνείδησης". υπάρχουν μέχρι και σήμερα αβγά προς τιμήν του μαύρου θωμά, τα αβγά τα επονομαζόμενα μπλακ φόρεστ.




καλήμαςόρεξη, βοήθειάμας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.