Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκπαιδεύτε τα κοινά σας! χορεύτε! ελαααααααάιντεβάιβάιβάι


Να γράψει ή να μη γράψει ο Υπερόπτικ; κι αν γράψει, για τί να γράψει;
Ας γράψει λοιπόν για το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι.
Ντεμί τσιβιλικοσατιρίζοντας καφαβοκεντρικά την επικαιρικότητα, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στο οποίο μπορούμε να πιστέψουμε, ντεμί αναρωτώμενος τω όντι ναι τω όντι για το πραγματικό νόημα των μεγάλων ναιν και των μεγάλων όχινες.
Και πάμε στο πρώτο επίπεδο. Η ουσία.
Μία είναι η ουσία. Το μεγάλο ναι είναι το ξεπούλημα, το μεγάλο όχι είναι η αξιοπρεπής, έντιμη δύσκολη ακανθώδης θυσιαστική μεγαλοπρεπής υποσχόμενη κάτι στερητικά αποκτημένο αλλά γαμιστερό τουλάχιστον σε κάποιες ανώτερες σφαίρες που μπορεί να μην είναι αυτό που ο μέσος μαλακομικροαστοσυσμβιβασμένος τύπος κυρ παντελής θα ενέκρινε ως αναγκαστικά σωστόν και εφικτόν, ουφ, απόφαση.
Από αυτά δεν μπορεί να βγάλει καμία αντιστοιχία κανείς για τα επικαιρικά.
Ο Υπερόπτικ δεν τολμάει καν.
Αν αποπειρώτανε ή αποπειρώσαντο οι απολίτικοι και πολιτισμένοι εαυτοί του μέσα του να πούνε κάτι για τη σύνδεση την παραπάνω, μάλλον θα παίρναμε παράταση κανένα δίμηνο να το ξανασκεφτούμε αν έχει νόημα να ρωτάμε.
Αυτό όμως θα ήταν μαλακία.

Ένιγουέη αυτά από τον συνειδητοποιημένο Υπερόπτικ.

Ο χαλαρουίτας Υπερόπτικ σας προτείνει να ερμηνεύσετε ψυχανεμισμένα τα τεκταινόμενα και ειμαρμένα, αλλά να ζήσετε γεμάτοι μπρίο, να μην περάσετε απ’το ταμείο, να θεωρήσετε ξανά το βίο, να κακκαρίσετε με το λοφίο, να λοιδωρήσετε το εκμαγείο.


Αγελαδόλιθος του 1ου πΧ αιώνα που συνελήφθη να απειλεί
χλιδέμπορα στη διασταύρωση των οδών όξφορντ στρητ και
Τσάρινγκ Κρος.  
Υπερόπτικ, 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.