Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Σκατά


Ε η ευφορία δεν μπορεί να παραμείνει για παραπάνω από ένα ανεκτό διάστημα, ο ανθρώπινός σου εαυτός θα παραπονεθεί, θα αναζητήσει μια μαλακία να σπάσει τη λιτότητα. Μυαλό, καρδιά συκώτι, και κόκκαλο. Γιαυτό λέω να φορέσω μια νεκροκεμαλή να βγαίνω έτσι έξω, να τελειώνω, να μην ξεχνάω, το κόκκαλο.
Έλεγε ο χέγκελ το πνεύμα είναι το κόκκαλο, τι εννοούσε κι αυτός, να πάμε να ρωτήσουμε το δικό του κρανίο τώρα πια λιγάκι δύσκολο. 

Ασφυκτιάτε μέσα στο είναι σας φίλοι και εχθροί, αδικούμε ο ένας τον άλλο και παρεξηγούμε τις καλύτερες προθέσεις. Παρεξηγούμε και μετά κλαίμε αναμετρώντας ήττες και αδικίες, ούτε ένα ζεν της προκοπής δεν μπορούμε να διατηρήσουμε, το κοσμικό σημείο θέασης το πετάμε έτσι για πλάκα μπροστά στη γραμμή της εφορίας. Εξανίσταται και ομολογεί τον πόνο του, βγάζει ζουμιά που τα ονομάζει δάκρυα, αναμετράται με την ύβρη: να μια καλή έννοια, ύβρις. Μήπως είναι ύβρις; μήπως η παναγία θα στεναχωρηθεί;

Όχι ρε η παναγία είναι ωραίος τύπος, θέλει να γελάμε, το λέει ο επιστήμονας που ξέρει. 

Δίκιο έχει ρε, τα σύμπαντα δεν ασχολούνται με μικροταυτότητες, τις φρυγανίζουν για πλάκα και πασαλείβουν πάνω βούτυρα που διαστέλλονται και μετά τα πετάνε στη μοκέτα για να δούνε τον κοσμικό λεκέ γιατί το σύμπαν λατρεύει το θέαμα.

Ανθρωποκεντρικότητες θα μου πεις, ποιο σύμπαν ποιο θέαμα, οι υπερχορδές του ματιού λέω εγώ, σκατά θα μου πεις, το μάτι είναι τίποτα χωρίς το μυαλό ναι θα σου πω κι εγώ το μυαλό είναι τίποτα χωρίς την καρδιά, ναι και θα μου ξαναπεις όλα αυτά είναι κόκκαλο ρε χοντρέ δεν τόχεις καταλάβει; 

Αμ πως τόχω καταλάβει αλλά το ξεχνάω κάθε μέρα ρε, πώς αλλιώς θα είχα νέα; 

κρανια να γουσταρουμε
υπεροπτικ 2013





1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.